Fietsen-langs-de-moezel & Moezel-Reizen

Wie is Petra van Huizen en waarom trekt de Moezel mij zo aan

Petra van Huizen

Ongeveer 15 jaar geleden besloten we een korte vakantie te houden aan de Moezel en bij de eerste blik op de Moezel was ik verkocht.
Wat een mooi gebied. Volop natuur met wijnvelden, bergen, wandel- en fietspaden maar ook de vele verschillende dorpjes en stadjes die allemaal even veel charme uitstralen met de vakwerkhuizen, de lekkere restaurants, terrasjes en strauβwirtschaften. Daarbij de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van de Duitsers, dat maakt dat ik er sinds die tijd vele keren ben terug geweest.

 

Bij elk bezoek probeer ik een ander pension of vakantiehuis te boeken en tijdens mijn vele bezoeken werd al snel duidelijk dat de eigenaren op zoek waren naar Nederlandse en Belgische klanten, maar de taal was vaak een obstakel. En zo leidde het een tot het ander. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een bedrijf.

 

Moezel-Reizen is een echt reisbureau geworden. Lid van GGTO en VVKR.
GGTO is een garantiefonds waar klantenbetalingen gegarandeerd zijn in geval van faillissement van het reisbureau en VVKR is een organisatie voor kleinere reisorganisatie, inmiddels met 500 leden, die volgens de maatstaven van de vereniging een bepaalde kwaliteit moeten leveren.

 

Voor mij betekent dit vooral dat ik vaak naar de Moezel ga om de verschillende pensions te bezoeken. Deze hobby is inmiddels een fulltime baan geworden en ik kan zeggen dat het elke dag leuk blijft.

 

In het begin van Moezel-Reizen ging het alleen om het regelen van gastenverblijven. Al snel kwamen er compleet verzorgde fiets- en wandeltochten bij. Met bagagetransport en retourtransfer.
Dat is kortom het verhaal van Moezel-Reizen en Fietsen-Langs-De-Moezel.

 

Misschien tot binnenkort?
Met vriendelijke groet,
Petra van Huizen